• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
12:32 - 31 Οκτ 2012

Η Γαλλία κινδυνεύει από μια κατάρρευση όπως αυτή της Ελλάδας, γράφει η Bild

Δες περισσότερα άρθρα του Reporter.gr όταν αναζητάς ειδήσεις στην Google

Δριμεία κρητική από τη γερμανική εφημερίδα στον Φρανσουά Ολάντ για τους πολιτικούς του χειρισμούς

Στο άρθρο, που δημοσιεύεται με μεγάλη φωτογραφία και τίτλους στη 2η σελίδα της Bild, η διαπίστωση είναι σαφής : «Χωρίς το δίδυμο Γερμανίας-Γαλλίας τίποτα δεν είναι εφικτό στην Ευρώπη» γράφει ο γερμανός δημοσιογράφος Νίκολας Μπλόμε. «Η Γαλλία βρίσκεται σε κατάρρευση, τα οικονομικά της στοιχεία είναι απογοητευτικά, η εμπιστοσύνη των πολιτών βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο και ο Φρανσουά Ολάντ δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες» γράφει.

Η Γαλλία μπορεί ακόμη να δανείζεται χρήματα με λογικά επιτόκια, υπογραμμίζει η Bild αλλά τα δομικά μεγέθη της γαλλικής οικονομίας θυμίζουν όλο και πιο έντονα ορισμένες χώρες της Νότιας Ευρώπης, όπως η Ελλάδα.

Η γερμανική εφημερίδα απαριθμεί τα νούμερα στη Γαλλία : πάνω από 25% ανεργία στους νέους, έλλειμμα 5%, μηδενική ανάπτυξη, αυτοκινητοβιομηχανίες στο νεκρό σημείο. «Σύντομα η χρηματοδότηση της γαλλικής οικονομίας θα γίνει δύσκολη και η Γαλλία θα έχει σημαντικά προβλήματα» προειδοποιεί μέσω της Bild ο πρώην καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ.