• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
15:30 - 30 Απρ 2013

"Βοήθεια" από την Goldman Sachs ζητά η Apple

Σε τραπεζικό δανεισμό προσέφυγε η Apple παρά την αντίθετη πολιτική του ιδρυτή της εταιρείας, Στιβ Τζομπς.

Στροφή 180 μοιρών στην πολιτική της Apple για αποφυγή των τραπεζών πραγματοποίησε το νέο αφεντικό της εταιρείας, Τιμ Κουκ. Μπορεί ο ιδρυτής του αμερικανικου κολοσσού τεχνολογίας, Στιβ Τζομπς να απέφευγε τις σχέσεις με τις τράπεζες, ωστόσο ο Τιμ Κουκ διαπιστώνοντας τα προβλήματα της εταιρείας οδηγήθηκε σε συνεργασία με την Goldman Sachs.

Όταν η Apple αντιμετώπισε τη δημόσια πίεση του μεγαλοεπενδυτή Ντέιβιν Έινχορν για επιστροφή μεγαλύτερου μερίσματος στους μετόχους, κάλεσε την τράπεζα, που συμβούλεψε την εταιρεία σχετικά με τις επιλογές της.


Όσο ζούσε ο Τζομπς, η Apple συνήθιζε να αγνοεί τα παράπονα των επενδυτών, ωστόσο με τη μετοχή της να χάνει το 40% της αξίας της, δεν μπορεί πλέον να αντισταθεί στην πίεση. Έτσι την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει το μέρισμα που αποδίδει κατά 15%.


Για να γίνει αυτό, η Apple θα εκδόσει ομολογίες, κίνηση σπάνια για την εταιρεία. Το χειρισμό της διάθεσής τους αναμένεται να κάνει η Goldman Sachs σε συνεργασία με την Deutsche Bank.

Διαβάστε επίσης: