• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Βερολίνο: «Είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε τον Σνόουντεν»
19:00 - 01 Νοε 2013

Βερολίνο: «Είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε τον Σνόουντεν»

Δες περισσότερα άρθρα του Reporter.gr όταν αναζητάς ειδήσεις στην Google

Οι γερμανικές αρχές είναι προετοιμασμένες να στείλουν εκπροσώπους τους να συναντηθούν με τον Έντουαρντ Σνόουντεν, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Χανς-Πέτερ Φρίντριχ.

«Εάν το μήνυμα είναι ότι ο Σνόουντεν έχει πράγματα να μας πει και προτίθεται να μιλήσει στις γερμανικές αρχές, τότε θα βρούμε τρόπους, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τα πάντα για να τον ακούσουμε», είπε ο Φρίντριχ, αναφερόμενος σε όσα έγιναν γνωστά μετά τη συνάντηση που είχε στην Μόσχα ο βουλευτής των Πρασίνων, Χανς-Κρίστιαν Στρέμπελε, με τον πρώην συνεργάτη των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών.

"Όταν ο Αμερικανός, πρώην τεχνικός σύμβουλος της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA), θελήσει να δώσει στοιχεία, θα τα δεχθούμε πρόθυμα», πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας.

Εξάλλου, η επιτροπή Πληροφοριών του γερμανικού κοινοβουλίου αναμένεται να συνεδριάσει σχετικά με τις αποκαλύψεις του Σνόουντεν, όπως δήλωσε ο πρόεδρός της, Τόμας Όπερμαν.

Σύμφωνα με τον Όπερμαν, η επιτροπή πρόκειται να καλέσει τον Στρέμπελε για να πληροφορηθεί περισσότερες λεπτομέρειες, όσον αφορά τη συνάντησή του με τον Σνόουντεν, την Πέμπτη, στη Μόσχα.

Ερωτηθείς σχετικά, ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ, δήλωσε ότι η γερμανική κυβέρνηση θέλει να λάβει περισσότερα στοιχεία και διευκρινίσεις σε ό,τι αφορά την καταγγελθείσα κατασκοπεία σε βάρος της Γερμανίας, από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.