• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Βασιλικό σκάνδαλο στην Ισπανία: Για φορο-απάτη και «ξέπλυμα» κατηγορείται η πριγκίπισσα Κριστίνα
13:08 - 07 Ιαν 2014

Βασιλικό σκάνδαλο στην Ισπανία: Για φορο-απάτη και «ξέπλυμα» κατηγορείται η πριγκίπισσα Κριστίνα

Ο ισπανός δικαστής Χοσέ Κάστρο απήγγειλε κατηγορίες για φορολογική απάτη και ξέπλυμα κεφαλαίων εναντίον της πριγκίπισσας Κριστίνα, κόρης του βασιλιά Χουάν Κάρλος της Ισπανίας και την κάλεσε να παρουσιασθεί στις 8 Μαρτίου, ανακοίνωσε το δικαστήριο της Πάλμα ντε Μαγιόρκα.

Είναι η πρώτη φορά που άμεσο μέλος της βασιλικής οικογένειας της Ισπανίας εμπλέκεται στην έρευνα για διαφθορά εναντίον του Ινιάκι Ουρνταγκαρίν, συζύγου της Κριστίνα. Το σκάνδαλο έχει πλήξει σοβαρά την εικόνα της μοναρχίας στην Ισπανία.

Η απαγγελία κατηγορίας έρχεται στη χειρότερη στιγμή για τον βασιλιά Χουάν Kάρλος, ο οποίος γιόρτασε την Κυριακή τα 76α του γενέθλια και εμφανίσθηκε τη Δευτέρα σε στρατιωτική τελετή εξαντλημένος και στηριζόμενος σε πατερίτσες, στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση από την εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε στις 21 Νοεμβρίου στο ισχίο.

Ο δικαστής Χοσέ Κάστρο, ο οποίος ερευνά την υπόθεση από το 2010, αποφάσισε να πραγματοποιήσει έρευνα κατά της πριγκίπισσας Κριστίνα για πρώτη φορά την άνοιξη του 2012, αλλά η απόφασή του ακυρώθηκε έπειτα από απόφαση της Εισαγγελίας, όπως σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Τελευταία τροποποίηση στις 07/01/2014 - 13:28