• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Υπέρ του δημοψηφίσματος αλλά διχασμένοι στο Grexit οι Γερμανοί
09:10 - 03 Ιουλ 2015

Υπέρ του δημοψηφίσματος αλλά διχασμένοι στο Grexit οι Γερμανοί

Υπέρ τάσσεται το 60% της γερμανικής κοινωνίας σε ότι αφορά τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, σύμφωνα με την πρόσφατη δημοσκόπηση γερμανικού κρατικού τηλεοπτικού δικτύου, που έλαβε χώρα σε δείγμα 1.001 Γερμανών.

Σε ερώτηση σχετική με το ποιος φέρει την κύρια ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, το 68% απαντά πως ευθύνεται η ελληνική Κυβέρνηση. Στον αντίποδα, μονάχα το 4% απορρίπτει ευθύνες στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Παράλληλα, το 24% του πληθυσμού που ερωτήθηκε απαντά ότι και οι δύο πλευρές είναι υπεύθυνες για όσα επικρατούν. 

Το ερώτημα που διχάζει περισσότερο τον γερμανικό πληθυσμό έχει να κάνει με το αν η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη και το Ευρώ, καθώς το 45% τάσσεται υπέρ ενώ πάλι μια μερίδα του πληθυσμού ίσου ποσοστού τάσσεται κατά.

Η γερμανική κοινωνία δηλώνει σε ποσοστό 69% ιδιαίτερα ανήσυχη για την κατάσταση στην οποία θα περιέλθουν οι Έλληνες πολίτες στην περίπτωση μιας χρεοκοπίας. Ταυτόχρονα, το 24% των Γερμανών πολιτών ανησυχεί για τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει η χρεοκοπία της Ελλάδας στην γερμανική οικονομία, το 19% για τις επιπτώσεις στις δικές του οικονομίες και το 31% για το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.