• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Μικρή αύξηση του πληθωρισμού στη Γερμανία
11:00 - 12 Νοε 2015

Μικρή αύξηση του πληθωρισμού στη Γερμανία

Μικρή αύξηση σημείωσε ο πληθωρισμός στη Γερμανία τον Οκτώβριο, ωστόσο συνεχίζει να βρίσκεται χαμηλότερα του στόχου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για πληθωρισμό 2%.

Όπως ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της Γερμανίας, ο δείκτης τιμών καταναλωτή τον Οκτώβριο παρέμεινε σταθερός σε μηνιαία βάση, ενώ ενισχύθηκε κατά 0,2% σε ετήσια.

Το Σεπτέμβριο, ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή μειώθηκε κατά 0,3% και 0,2% σε μηνιαία και ετήσια βάση αντίστοιχα.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία, ο δείκτης που υπολογίζεται σύμφωνα με τα εθνικά πρότυπα μέτρησης διατηρήθηκε αμετάβλητος σε μηνιαίο επίπεδο, ενώ ενισχύθηκε κατά 0,3% σε ετήσιο.

Όπως και τους προηγούμενους μήνες, οι τιμές ενέργειας άσκησαν καθοδικές πιέσεις στο δείκτη, υποχωρώντας κατά 8,6% σε ετήσια βάση τον Οκτώβριο.