• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Ιταλία: Δεν «βλέπει» ανάπτυξη το 2016 η στατιστική υπηρεσία
17:59 - 04 Νοε 2016

Ιταλία: Δεν «βλέπει» ανάπτυξη το 2016 η στατιστική υπηρεσία

Δεν φαίνεται πως η υποτονική ιταλική οικονομία θα επιταχυνθεί τους τελευταίους μήνες του έτους, σύμφωνα με τα όσα εκτιμά η εθνική στατιστική υπηρεσία της χώρας, ISTAT.

To AEΠ της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης έμεινε στάσιμο το δεύτερο τρίμηνο, αν και οι περισσότεροι οικονομολόγοι ανέμεναν να δουν μια επιστροφή σε ήπια ανάπτυξη στο τρίτο και τέταρτο τρίμηνο.

Όπως μεταδίδει το Reuters, στο μηνιαίο της οικονομικό σημείωμα, η ISTAT δεν περιλαμβάνει προβλέψεις για την περίοδο από τον Ιούλιο ως το Σεπτέμβριο, αλλά σημειώνει πως οι δείκτες δεν παρουσιάζουν καμιά προοπτική επιτάχυνσης τους τελευταίους μήνες του έτους.

Η ιταλική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 0,7% την περασμένη χρονιά, κάτω από το μέσο όρο της ευρωζώνης. Για το 2016, η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης 0,8%.

H ΙSTAT σημειώνει πως συνεχίζεται η περίοδος αβεβαιότητας για την ιταλική οικονομία, με σημάδια επιβράδυνσης των καταναλωτικών δαπανών.