• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Βάιντμαν σε Τραμπ: Εσύ φταις για την άνοδο του δολαρίου
19:05 - 07 Φεβ 2017

Βάιντμαν σε Τραμπ: Εσύ φταις για την άνοδο του δολαρίου

Επίθεση εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε ο επικεφαλής της Bundesbank, Γιενς Βάιντμαν εξηγώντας πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν πρέπει να κατηγορεί τη Γερμανία για την ενίσχυση του δολαρίου.

Ο κ. Βάιντμαν χαρακτήρισε «κάτι παραπάνω από παράδοξες» τις κατηγορίες συμβούλου του Ντόναλντ Τράμπ ότι η Γερμανία εκμεταλλεύεται τις ΗΠΑ και τους Ευρωπαίους εταίρους με ένα υπερβολικά αδύναμο ευρώ.

Να υπενθυμίσουμε πως ο επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου Εμπορίου των ΗΠΑ, Πίτερ Ναβάρο, είχε δηλώσει ότι το ευρώ είναι σαν ένα «σιωπηρό γερμανικό μάρκο», του οποίου η χαμηλή αποτίμηση δίνει στη Γερμανία πλεονέκτημα έναντι των βασικών της εταίρων.

«Η θέση πως η χειραγώγηση ξένων νομισμάτων ευθύνεται για το ισχυρό σήμερα δολάριο δεν βασίζεται σε γεγονότα» σημείωσε σύμφωνα με το Reuters κ. Βάιντμαν.

«Η πρόσφατη άνοδος του δολαρίου προήλθε πιθανότατα από το εσωτερικό, πυροδοτήθηκε από τις πολιτικές εξαγγελίες της νέα κυβέρνησης», είπε ο κεντρικός τραπεζίτης σε συγκέντρωση στο Μάιντς.