• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Bullard (Fed): Τι προβλέπει για την αύξηση των επιτοκίων
20:43 - 03 Μαρ 2017

Bullard (Fed): Τι προβλέπει για την αύξηση των επιτοκίων

Δεν αναμένει την αύξηση των επιτοκίων στη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας στις 14-15 Μαρτίου ο πρόεδρος της Federal Reserve του St. Louis, James Bullard.  

«Μια πιο παραδοσιακή προσέγγιση για την Επιτροπή θα είναι να προχωρήσει σε μια κίνηση τον Μάιο, σε αντίθεση με μία αιφνιδιαστική κίνηση τον Μάρτιο», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Αντίθετα, πολλοί άλλοι αξιωματούχοι της Fed έχουν δηλώσει τις τελευταίες ημέρες ότι μια αύξηση των επιτοκίων τον Μάρτιο βρίσκεται στο τραπέζι.

«Τα πρόσφατα στοιχεία δεν είναι τόσο διαφορετικά από ό,τι ήταν κατά τη συνεδρίαση του Ιανουαρίου για να καταστεί αναγκαία μια αύξηση των επιτοκίων τον Μάρτιο», είπε.

Να σημειωθεί ότι ο δείκτης του πληθωρισμού ανήλθε στο 1,9% τον Ιανουάριο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, έναντι 1,6% το Δεκέμβριο.

«Δεν είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να βασιστούμε στον πληθωρισμό ως λόγο για να κινηθούμε το Μάρτιο», είπε.

Τελευταία τροποποίηση στις 03/03/2017 - 20:47