• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Άνδρας ομολογεί ότι οργάνωσε το μακελειό στην Αγία Πετρούπολη
16:19 - 18 Απρ 2017

Άνδρας ομολογεί ότι οργάνωσε το μακελειό στην Αγία Πετρούπολη

Υπό ανάκριση από τις ρωσικές αρχές βρίσκεται ένας άνδρας που ομολογεί ότι αποτελεί τον εγκέφαλο πίσω από το μακελειό στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης, όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το BBC, πρόκειται για τον 27χρονο Abror Azimov, με καταγωγή από το Κιργιστάν, ο οποίος είχε συλληφθεί την Κυριακή και αποτελεί έναν από τους 9 συλληφθέντες για το αιματοκύλισμα που προκάλεσε τον θάνατο 14 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 50, την 3η Απριλίου.

Όπως μεταδίδεται, ο νεαρός αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα.

Σύμφωνα με τη ρωσική αστυνομία, αποτελούσε τον νούμερο ένα ύποπτο, ανάμεσα στους συλληφθέντες, για την εκπαίδευση του βομβιστή αυτοκτονίας που προκάλεσε το μακελειό. Οι υπόλοιπο 8 συλληφθέντες -6 στην Αγία Πετρούπολη και 2 στη Μόσχα- κατάγονται όλοι από την κεντρική Ασία.