• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Τέλος εποχής από το ΥΠΟΙΚ για Σόιμπλε!
15:59 - 27 Σεπ 2017

Τέλος εποχής από το ΥΠΟΙΚ για Σόιμπλε!

Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας Bild, σύμφωνα με τις οποίες, έχει ληφθεί απόφαση πως ο κύκλος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στη θέση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας έκλεισε!

Ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών, Βόλκερ Κάουντερ, ανακοίνωσε πως το CDU θα προτείνει και επίσημα τον 75χρονο πολιτικό για τη θέση του προέδρου της Bundestag, στις 17 Οκτωβρίου.

Τέλος εποχής λοιπόν για τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ.

Ο Σόιμπλε, που τόσο πολύ μας έχει απασχολήσει τα τελευταία χρόνια, δεν θα είναι πια στο τιμόνι της γερμανικής οικονομίας, αλλά θα γίνει ο νέος πρόεδρος της Bundestag.

Η είδηση έχει ασφαλώς άμεσο ελληνικό ενδιαφέρον, με δεδομένη την επιρροή που ασκούσε μέχρι σήμερα στη λήψη αποφάσεων στο Eurogroup ο κ. Σόιμπλε.

Όσο για το διάδοχό του, το όνομά του δεν είναι γνωστό, ωστόσο, ακούγεται πως το FDP αξιώνει να αναλάβει αυτό το κρίσιμο υπουργείο, προκειμένου να μπει στη συγκυβέρνηση με το CDU και τους Πράσινους.

Τελευταία τροποποίηση στις 28/09/2017 - 10:12