• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Ρωσία: Τον διπλωματικό πόλεμο δεν τον ξεκινήσαμε εμείς
13:38 - 30 Μαρ 2018

Ρωσία: Τον διπλωματικό πόλεμο δεν τον ξεκινήσαμε εμείς

Παρά τον διπλωματικό πόλεμο, η Ρωσία και ο Βλάντιμιρ Πούτιν συνεχίζουν να επιθυμούν την ανάπτυξη καλών σχέσεων με όλες τις χώρες, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.  

«Δεν είναι η Ρωσία εκείνη η οποία άρχισε διπλωματικό πόλεμο», τόνισε ο κ. Πεσκόφ, εκφράζοντας τη διαφωνία του με την άποψη της αμερικανικής κυβέρνησης για το ότι η Μόσχα δεν ενδιαφέρεται για τη διπλωματία. «Η Ρωσία αναγκάστηκε να λάβει μέτρα ως απάντηση στις μη φιλικές και παράτυπες ενέργειες της Ουάσινγκτον», πρόσθεσε.

Ανέφερε επίσης ότι η Μόσχα εξετάζει την απόφαση κάποιων παρόχων δορυφορικών και ψηφιακών καναλιών να σταματήσουν τη μετάδοση του ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου RT στην Ουάσινγκτον, καταγγέλλοντας ότι μοιάζει παράνομη και μεροληπτική.

Συνολικά, περισσότεροι από 140 Ρώσοι διπλωμάτες από χώρες της Ευρώπης, της Βόρειας Αμερικής, της Ουκρανία και της Αυστραλία, έχουν απελαθεί τις τελευταίες ημέρες, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τη Βρετανία που υποστηρίζει ότι η Μόσχα ευθύνεται για τη δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του στο Σάλσμπερι.

Τελευταία τροποποίηση στις 30/03/2018 - 13:47