• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Σαλβίνι για Βαυαρία: Arrivederci Μέρκελ!
14:13 - 15 Οκτ 2018

Σαλβίνι για Βαυαρία: Arrivederci Μέρκελ!

Ήττα της Ευρωπαϊκής Ένωσης "βλέπει" στο αποτέλεσμα των εκλογών στη Βαυαρία ο υπουργός Εσωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι.

«Στη Βαυαρία, η αλλαγή νίκησε και η Ευρωπαϊκή Ένωση ηττήθηκε», υποστήριξε ο Σαλβίνι, ο επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος της Λέγκας.

Το εκλογικό αποτέλεσμα, κατά τον ίδιο, σηματοδοτεί μια «ιστορική ήττα για τους Χριστιανοδημοκράτες και τους Σοσιαλιστές, ενώ για πρώτη φορά οι φίλοι της AfD εισέρχονται στο κοινοβούλιο του κρατιδίου».

«Αριβεντέρτσι Μέρκελ, Σουλτς και Γιούνκερ», συμπλήρωσε ο Σαλβίνι, αναφερόμενος στη γερμανίδα καγκελάριο Aνγκελα Μέρκελ, τον πρώην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και πρώην ηγέτη του SPD Μάρτιν Σουλτς και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.