• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Ινδονησία: 281 νεκροί και 1.000 τραυματίες από το φονικό τσουνάμι
10:37 - 24 Δεκ 2018

Ινδονησία: 281 νεκροί και 1.000 τραυματίες από το φονικό τσουνάμι

Τραγικός είναι ο απολογισμός από το φονικό τσουνάμι που έπληξε το βράδυ του Σαββάτου την Ινδονησία μετά από έκρηξη του ηφαιστείου του Άνακ Κρακατόα.  

Ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται συνεχώς. Σήμερα Δευτέρα ανακοινώθηκε ότι οι νεκροί φτάνουν τους 281 νεκρούς, τους, ενώ υπάρχουν και 57 αγνοούμενοι.

«Ο αριθμός των θυμάτων θα συνεχίσει να αυξάνεται, όπως και ο απολογισμός των ζημιών», προειδοποίησε ο Σουτόπο Πούρβο Νουγκρόχο, ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας.

Ο προηγούμενος απολογισμός τον οποίο είχαν δημοσιοποιήσει οι αρχές της Ινδονησίας έκανε λόγο για 222 νεκρούς.

000 1BS801

Το τσουνάμι έπληξε το βράδυ του Σαββάτου τις νότιες ακτές της Σουμάτρας και το δυτικό άκρο της Ιάβας, μετά την έκρηξη του ηφαιστείου που είναι γνωστό ως το «παιδί» του θρυλικού Κρακατόα, του Άνακ Κρακατόα.

Ομάδες εφοδιασμένες με μηχανήματα έργου και άλλο βαρύ εξοπλισμό συνεχίζουν σήμερα τις έρευνες στα συντρίμμια με την ελπίδα πως θα βρουν επιζήσαντες

Ειδικοί προειδοποιούν εναντίον του κινδύνου να πλήξουν την περιοχή νέα θανάσιμα σεισμικά παλιρροϊκά κύματα, εξαιτίας της συνεχιζόμενης ηφαιστειακής δραστηριότητας.

000 1BS805

Ο Ινδονήσιος πρόεδρος Τζόκο Ουιντόντο αναμένεται να επισκεφθεί σήμερα τις περιοχές που επλήγησαν, ενώ ακόμη δεν είχαν συμπληρωθεί ούτε τρεις μήνες από την ημέρα που ένα τσουνάμι το οποίο προκάλεσε ισχυρός σεισμός στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 2.000 ανθρώπους στην Παλού και γύρω από αυτή, στη νήσο Κελέβη.