• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Κύπρος:Σε παραίτηση εξωθείται ο υπουργός Δικαιοσύνης για την υπόθεση δολοφονιών
11:28 - 02 Μάι 2019

Κύπρος:Σε παραίτηση εξωθείται ο υπουργός Δικαιοσύνης για την υπόθεση δολοφονιών

Πολιτική διάσταση λαμβάνει η υπόθεση με τον 35χρονο στρατιωτικό στην Κύπρο και ενώ είναι σε εξέλιξη για 19η διαδοχική ημέρα οι έρευνες στην «Κόκκινη Λίμνη» στο Μιτσερό και στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο. 

Ο φερόμενος ως δράστης έχει ομολογήσει τη διάπραξη τουλάχιστον επτά φόνων, πέντε ενήλικων γυναικών και δύο ανήλικων κοριτσιών, ενώ αγνοούνται ακόμη τρεις σοροί.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία τονίζει πως έχει λάβει τις αποφάσεις του, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο παραίτησης.

Ειδικότερα ανέφερε:

«Έχω λάβει τις προσωπικές αποφάσεις μου, για τις οποίες ανάμενα να ενημερώσω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά την επιστροφή του από το εξωτερικό. Η μη γνωστοποίηση των αποφάσεων μου μέχρι σήμερα οφείλεται στο γεγονός ότι εκ καθηκόντως είχα υποχρέωση να ενημερώσω πρώτα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Κατά την αυριανή συνάντηση, που έχω ζητήσει και θα έχω με τον Πρόεδρο, θα τον ενημερώσω για τις αποφάσεις μου και θα του επεξηγήσω τους λόγους που με οδήγησαν σε αυτές».

Τελευταία τροποποίηση στις 02/05/2019 - 11:41