• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Τραμπ: Υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο στρατιωτικής δράσης εναντίον του Ιράν
10:30 - 05 Ιουν 2019

Τραμπ: Υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο στρατιωτικής δράσης εναντίον του Ιράν

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αμερικανικής στρατιωτικής δράσης εναντίον του Ιράν ο Ντόναλντ Τραμπ, δηλώνοντας, ωστόσο, έτοιμος να μιλήσει με τον ομόλογό του, Χασάν Ροχανί.

"Το Ιράν είχε μια εξαιρετικά εχθρική στάση όταν ανέλαβα την προεδρία", δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος στο βρετανικό δίκτυο ITV. "Ήταν το νούμερο ένα τρομοκρατικό κράτος παγκοσμίως εκείνη την εποχή και πιθανόν και σήμερα", πρόσθεσε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Όταν ρωτήθηκε αν θα χρειαστεί οι ΗΠΑ να αναλάβουν στρατιωτική δράση εναντίον του Ιράν, ο Τραμπ απάντησε: "Υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο αυτό. Το θέλω; Όχι, προτιμώ όχι. Όμως υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο". Εξάλλου ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε έτοιμος να συνομιλήσει με τον Ροχανί: "Ναι, φυσικά. Θα προτιμούσα να μιλήσω".