• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Ρωσία: 16 φορές πάνω τα επίπεδα ραδιενέργειας στο Σεβεροντβινσκ
12:48 - 13 Αυγ 2019

Ρωσία: 16 φορές πάνω τα επίπεδα ραδιενέργειας στο Σεβεροντβινσκ

Τα επίπεδα της ραδιενέργειας στη ρωσική πόλη Σεβεροντβίνσκ αυξήθηκαν έως και 16 φορές στις 8 Αυγούστου, μετά το δυστύχημα που σημειώθηκε κατά τη δοκιμή πυραύλου, σύμφωνα με την κρατική μετεωρολογική υπηρεσία, σύμφωνα με το Reuters.  

Το υπουργείο Άμυνας είχε αρχικά ανακοινώσει πως τα επίπεδα της ραδιενέργειας είχαν παραμείνει φυσιολογικά μετά το συμβάν της Πέμπτης, όμως οι αρχές της πόλης του Σεβεροντβίνσκ, στη βόρεια Ρωσία, ανέτρεψαν τους ισχυρισμούς αυτούς, τονίζοντας πως υπήρξε άνοδος των επιπέδων.

Η Greenpeace υποστήριζε πως τα επίπεδα της ραδιενέργειας αυξήθηκαν 20 φορές. Η κρατική μετεωρολογική υπηρεσία Rosgidromet, ανακοίνωσε πως υπολογίζει ότι τα επίπεδα ραδιενέργειας αυξήθηκαν από τέσσερις έως 16 φορές.

Υπενθυμίζεται ότι πέντε πυρηνικοί επιστήμονες της Rosatom έχασαν τη ζωή τους από την έκρηξη που προκλήθηκε.