• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Τρίτο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τον αυτοεξόριστο ηγέτη της Καταλονίας
11:10 - 16 Οκτ 2019

Τρίτο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τον αυτοεξόριστο ηγέτη της Καταλονίας

Το Βέλγιο παρέλαβε ένα τρίτο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας για τον Καταλανό ηγέτη Κάρλος Πουτζντεμόν, όπως δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της εισαγγελίας των Βρυξελλών.

Το ένταλμα εστάλη γραμμένο στην ισπανική γλώσσα. Ωστόσο, η βελγική νομοθεσία αξιώνει την αποστολή του σε μία από τις τρεις επίσημες γλώσσες του Βελγίου ή την αγγλική και ως εκ τούτου η Ισπανία θα στείλει νέο την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με όσα σημείωσε η εκπρόσωπος της εισαγγελίας.

«Λαμβάνοντας υπόψη την πολυπλοκότητα της υπόθεσης και τα δύο ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης που είχαν σταλεί προηγουμένως κατά του κ. Πουντζντεμόν, η υπόθεση αυτή θα χρειαστεί ενδελεχή δικαστική ανάλυση» πρόσθεσε η εκπρόσωπος, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Πουτζντεμόν υπήρξε ηγέτης της περιφερειακής κυβέρνησης της Καταλονίας, όταν έγινε η απόπειρα για την ανεξαρτητοποίηση της επαρχίας. Στη συνέχεια διέφυγε στο Βέλγιο όπου ζει μέχρι σήμερα αυτοεξόριστος.