• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Στο 1,1% ανεβαίνει ο πήχης για την γερμανική ανάπτυξη
15:31 - 29 Ιαν 2020

Στο 1,1% ανεβαίνει ο πήχης για την γερμανική ανάπτυξη

Η Γερμανία ανεβάζει την πρόβλεψή της για την ανάπτυξη της εγχώριας οικονομίας το 2020, ενώ η πρώτη εκτίμηση της κυβέρνησης είναι σε ευθυγράμμιση με αυτή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα του Bloomberg, η Γερμανία δεσμεύεται σε επενδύσεις για να διατηρήσει την οικονομία ανταγωνιστική, καθώς γίνεται πιο ψηφιακή και πιο ευαισθητοποιημένη για το κλίμα, την ώρα που ο πληθυσμός γερνάει.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Bloomberg, το ΔΝΤ εκτιμά ότι η γερμανική ανάπτυξη θα «τρέξει» με 1,1% φέτος, ενώ υπογραμμίζει ότι η μείωση των εμπορικών εντάσεων ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα είναι θετική για την παγκόσμια οικονομία.

Σημειώνεται ότι η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σχέδιο δαπανών, μέσω του οποίου θα επενδυθούν περισσότερα από 160 δισ. ευρώ μέχρι το 2023 σε τομείς όπως οι ψηφιακές υποδομές και οι μεταφορές. Οι οικονομολόγοι ωστόσο είναι λιγότερο αισιόδοξοι για τις προοπτικές και εκτιμούν ότι η ανάπτυξη θα έχει ρυθμό 0,6% το 2020.