• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Διαψεύδονται πληροφορίες για απευθείας πτήσεις από τη Βρετανία στο Ψευδοκράτος
17:54 - 13 Φεβ 2020

Διαψεύδονται πληροφορίες για απευθείας πτήσεις από τη Βρετανία στο Ψευδοκράτος

Φωτιές άναψε στην Κύπρο, αλλά και την Ελλάδα φυσικά, πληροφορία σύμφωνα με την οποία η Βρετανία αποφάσισε να σπάσει το εμπάργκο και να βάλει απευθείας πτήσεις προς τα κατεχόμενα.

Δημοσίευμα τουρκοκυπριακής εφημερίδας ανέφερε πως ο Βρετανός Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έδωσε οδηγίες να τεθεί στην ημερήσια διάταξη το θέμα των απευθείας πτήσεων με τα κατεχόμενα.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν προκύπτει από επίσημα βρετανικά χείλη.

Το Foreign Office σχολίασε μάλιστα πως το ενδεχόμενο πτήσεων μεταξύ του Ηνωμένο Βασιλείου και των βόρειων περιοχών της Κύπρου θα παραβίαζε τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της βρετανικής Yπάτης Αρμοστείας στην Κύπρο, εκπρόσωπος του Foreign Office ανέφερε πως "τα δημοσιεύματα είναι αναληθή".
"Η θέση του Ηνωμένου Βασιλείου δεν έχει αλλάξει. Ενδεχόμενο απευθείας πτήσεων μεταξύ του ΗΒ και των βόρειων περιοχών της Κύπρου θα παραβίαζε τις διεθνείς υποχρεώσεις του ΗΒ", σημείωσε.