Ο υπουργός Οικονομικών της Σαουδικής Αραβίας, η οποία ασκεί την τρέχουσα περίοδο την προεδρία της G20, δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters ότι η Ομάδα των 20 επεξεργάζεται ακόμη τρόπους για την κάλυψη ενός χρηματοδοτικού κενού που υπολογίζεται σε 8 δισ. δολάρια για την καταπολέμηση της πανδημίας της Covid-19.
"Η G20 θα συνεχίσει να ενισχύει τη διεθνή συνεργασία σε όλα τα μέτωπα, και σημαντικότερο, στο κλείσιμο του άμεσου κενού στην χρηματοδότηση για την υγεία", σημειώνει ο υπουργός Μοχάμεντ Αλ Τζαντάαν σε ανακοίνωση με την οποία κοινοποιείται η έναρξη της πρωτοβουλίας "Επιταχυντής της Πρόσβασης σε Εργαλεία για την Covid-19" (ACT).
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι "η διεθνής κοινότητα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει πρωτοφανή αβεβαιότητα όσον αφορά το βάθος και τη διάρκεια αυτής της υγειονομικής κρίσης", σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Η Σαουδική Αραβία δεσμεύτηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα να χορηγήσει 500 εκατ. δολάρια για να στηρίξει τις διεθνείς προσπάθειες καταπολέμησης της πανδημίας του SARS-CoV-2.
Στην σημερινή ανακοίνωση επαναλαμβάνει την έκκλησή της σε όλες τις χώρες, μη κυβερνητικές οργανώσεις, φιλάνθρωπους και τον ιδιωτικό τομέα να βοηθήσουν για να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό.



