• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Γερμανία: Το βέτο από κράτη-μέλη της ΕΕ πρέπει να καταργηθεί
15:31 - 07 Ιουν 2021

Γερμανία: Το βέτο από κράτη-μέλη της ΕΕ πρέπει να καταργηθεί

Το ζήτημα της «απειλής» για υποβολή βέτο από μεμονωμένα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την ανάγκη «να φύγει» αυτή η απειλή έθεσε η Γερμναία.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας, υπογράμμισε πως πρέπει να καταργηθεί το δικαίωμα των μεμονωμένων κρατών-μελών της Ε.Ε. να «αρνούνται αποφάσεις», συμπληρώνοντας ότι οι 27 χώρες δεν μπορεί να είναι «όμηροι» μονομερών καθυστερήσεων.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος, «Δεν μπορούμε πλέον να είμαστε όμηροι από εκείνους που παραλύουν την ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική μέσω των βέτο που υποβάλλουν. Επομένως, το λέω ανοιχτά: το βέτο πρέπει να φύγει- ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι και εμείς μπορούμε να καταψηφιστούμε».

Ενώ προσέθεσε ότι «εκείνοι που το κάνουν παίζουν, περισσότερο ή λιγότερο, με τη συνοχή της Ευρώπης».