• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Ιταλία: Συγχωνεύονται τα κόμματα των Μπερλουσκόνι και Σαλβίνι
08:45 - 22 Ιουν 2021

Ιταλία: Συγχωνεύονται τα κόμματα των Μπερλουσκόνι και Σαλβίνι

Σύμφωνα με όσα δήλωσε τη εχθές (21/6) ο πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, επικεφαλής του κεντροδεξιού κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, τα κόμματα της ιταλικής κεντροδεξιάς και άκρας δεξιάς πρόκειται να συνεργαστούν στενά στις επόμενες εθνικές εκλογές το 2023.

Ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, έκρινε ότι η ένωση των δεξιών ιταλικών κομμάτων θα σημάνει την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εργασία

Τα δύο κόμματα, Φόρτσα Ιτάλια και Λέγκα, συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό του Μάριο Ντράγκι.

Η ιδέα να συγχωνευθούν τα κόμματα της ιταλικής δεξιάς και άκρας δεξιάς είχε ξεκινήσει να συζητείται εντονότερα ήδη από τις αρχές του μήνα. Η επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Αδέλφια της Ιταλίας, Τζόρτζα Μελόνι, απέκλεισε πάντως κάθε ενδεχόμενο η παράταξή της να συμμετάσχει σε οποιοδήποτε τέτοιο νέο σχήμα. Τα Αδέλφια της Ιταλίας δεν συμμετέχουν στην κυβέρνηση του κ. Ντράγκι.

Πρόσφατη δημοσκόπηση υπέδειξε ότι τα τρία κόμματα θα συγκέντρωναν αθροιστικά το 47% των ψήφων σε περίπτωση που οι εκλογές διεξάγονταν σήμερα.