• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Η Τουρκία επικυρώνει τη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα
22:55 - 21 Σεπ 2021

Η Τουρκία επικυρώνει τη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα

Η Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα θα υποβληθεί τον επόμενο μήνα προς επικύρωση στο τουρκικό κοινοβούλιο, ανακοίνωσε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η Τουρκία θα αναλάβει τον ρόλο που της αναλογεί στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και της προστασίας του περιβάλλοντος, ανέφερε ο Ερντογάν.

Τόνισε εξάλλου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «όποιος έχει βλάψει περισσότερο τη Γη, όποιος έχει εκμεταλλευτεί βάναυσα τις φυσικές πηγές, θα πρέπει επίσης να κάνει τα περισσότερα για να καταπολεμήσει την κλιματική αλλαγή».

Εξήγησε ότι η Άγκυρα δεν έχει επικυρώσει ακόμα τη Συμφωνία του Παρισιού, λόγω των «αδικιών» σε ό,τι αφορά τις ευθύνες, όμως διαπίστωσε ότι πρόσφατα έγινε πρόοδος στο θέμα αυτό.

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, ο Ερντογάν επανέλαβε ότι η χώρα του «δεν έχει ούτε τα μέσα, ούτε την υπομονή» να δεχτεί νέα μεταναστευτικά κύματα, υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία «έσωσε την αξιοπρέπεια της ανθρωπότητας στη συριακή κρίση».

Για τη Συρία, ανέφερε ότι η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να επιτρέψει να συνεχιστεί η κρίση για άλλη μια δεκαετία.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης ότι σύντομα η χώρα του θα έχει διαθέσιμο δικό της εμβόλιο για την Covid-19, το Turkovac.