• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Στα σκαριά νέο αμερικανικό πακέτο κυρώσεων κατά της Μόσχας
21:34 - 05 Απρ 2022

Στα σκαριά νέο αμερικανικό πακέτο κυρώσεων κατά της Μόσχας

Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας αναμένεται να ανακοινώσει αύριο (6/4) ο Λευκός Οίκος, σε συνεργασία με τα κράτη μέλη του G7 και την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου.

Σύμφωνα με συγκεκριμένη πηγή που μίλησε στο CNN, το νέο πακέτο κυρώσεων θα επιβαρύνει σημαντικά τη Ρωσία και θα την οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη οικονομική, χρηματοπιστωτική και τεχνολογική απομόνωση.

Ειδικότερα, με το νέο πακέτο κυρώσεων θα μπλοκάρουν όλες οι νέες επενδύσεις στη Ρωσία, θα ενταθούν οι κυρώσεις σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και κρατικές επιχειρήσεις και θα επιβληθούν μέτρα σε Ρώσους αξιωματούχους και τα μέλη των οικογενειών τους.

Τα νέα αμερικανικά μέτρα θα έρθουν στον απόηχο της απόφασης του υπουργείου Οικονομικών να δηλώσει πως στο εξής δεν θα επιτρέπει στη Ρωσία να αποπληρώνει υποχρεώσεις της χρησιμοποιώντας αποθέματά της σε δολάρια που βρίσκονται σε αμερικανικές τράπεζες.

Σημειώνεται πως αν και η Ουάσιγκτον είχε μπλοκάρει τα αποθέματα της ρωσικής κεντρικής τράπεζας σε ξένο συνάλλαγμα στις αμερικανικές τράπεζες, το υπουργείο Οικονομικών επέτρεπε στο ρωσικό κράτος να χρησιμοποιεί τα αποθέματα του για την αποπληρωμή υποχρεώσεων.

Τελευταία τροποποίηση στις 05/04/2022 - 21:47