• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Δανία: Ρωσικό πολεμικό πλοίο παραβίασε τα χωρικά ύδατα της χώρας
16:03 - 17 Ιουν 2022

Δανία: Ρωσικό πολεμικό πλοίο παραβίασε τα χωρικά ύδατα της χώρας

Ρωσικό πολεμικό πλοίο παραβίασε δύο φορές τα χωρικά ύδατα της Δανίας νωρίτερα σήμερα, όπου διεξαγόταν ένα «φεστιβάλ δημοκρατίας» με τη συμμετοχή βουλευτών και επιχειρηματιών, όπως ανακοίνωσαν οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, η Δανία χαρακτήρισε την ενέργεια αυτή «απαράδεκτη πρόκληση».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ρωσικό πολεμικό μπήκε στα χωρικά ύδατα της Δανίας στις 03.30 και ξανά μερικές ώρες αργότερα.

Αποχώρησε αφού το δανέζικο Πολεμικό Ναυτικό επικοινώνησε μέσω ασυρμάτου μαζί του, σύμφωνα με την ανακοίνωση της χώρας.

Η αναφορά του ΥΠΕΞ της Δανίας

«Μια βαθύτατα ανεύθυνη, κατάφωρη και απολύτως απαράδεκτη ρωσική πρόκληση εν μέσω του #fmdk», ανέφερε στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών Γίπε Κόφοντ, αναφερόμενος στο «Δημοκρατικό Φεστιβάλ της Δανίας».

Σε αυτό το ετήσιο φεστιβάλ συμμετέχουν υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, όπως ο ίδιος ο Κόφοντ και η πρωθυπουργός Μέτε Φρεντέρικσεν.

«Οι μέθοδοι εκφοβισμού δεν περνούν στη Δανία», τόνισε ο Κόφοντ.

Ο Ρώσος πρεσβευτής κλήθηκε για εξηγήσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις 17/06/2022 - 17:16