• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
ΕΚΤ: Ενδεχόμενο πιο επιθετικής αύξησης επιτοκίων το Σεπτέμβριο
14:15 - 15 Ιουλ 2022

ΕΚΤ: Ενδεχόμενο πιο επιθετικής αύξησης επιτοκίων το Σεπτέμβριο

Δες περισσότερα άρθρα του Reporter.gr όταν αναζητάς ειδήσεις στην Google

Στις επόμενες κινήσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τις αυξήσεις των επιτοκίων της, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Φινλανδός υπεύθυνος χάραξης πολιτικής της ΕΚΤ, Όλι Ρεν, ενόψει της συνεδρίασης της ευρωτράπεζας την ερχόμενη Πέμπτη, 21 Ιουλίου.

Ο Ρεν είπε πως η αύξηση των επιτοκίων πιθανά θα είναι της τάξης των 25 μονάδων βάσης μέσα στον Ιούλιο, ενώ είναι πιθανή μία αύξηση 50 μονάδων βάσης το Σεπτέμβριο.

Παράλληλα, ο Φινλανδός αξιωματούχος εξέφρασε την ανησυχία του για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία, στον απόηχο της πρόθεσης του Μάριο Ντράγκι να παραιτηθεί από την πρωθυπουργία της χώρας.

Ο κεντρικός τραπεζίτης τόνισε πως «μπορεί να δούμε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την Ιταλία», προσθέτοντας πως η τρίτη μεγαλύτερη δύναμη της Ευρωζώνης μπορεί να γίνει το πρώτο πολιτικό «θύμα» της ενεργειακής κρίσης που βιώνει η ΕΕ από την αρχή του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία.