• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Η κυβέρνηση Νετανιάχου παρουσίασε σχέδιο για μεταρρύθμιση της δικαστικής εξουσίας
22:01 - 04 Ιαν 2023

Η κυβέρνηση Νετανιάχου παρουσίασε σχέδιο για μεταρρύθμιση της δικαστικής εξουσίας

Η κυβέρνηση συνασπισμού του Μπενιαμίν Νετανιάχου, παρουσίασε σήμερα (04/01) το σχέδιο της για τη μεταρρύθμιση του Ανώτατου Δικαστηρίου του Ισραήλ.  

Πιο συγκεκριμένα, στη μεταρρύθμιση περιλαμβάνεται η σύσταση μιας νέας επιτροπής που θα εξετάζει τις υποψηφιότητες, αλλά και η δυνατότητα του Κοινοβουλίου να ανατρέπει τις αποφάσεις.

Σύμφωνα με το Reuters η παραπάνω ανακοίνωση πιστεύεται ότι θα οξύνει την αντιπαράθεση με την κεντροαριστερή αντιπολίτευση στην Κνεσέτ.

«Οι μεταρρυθμίσεις αυτές θα ενδυναμώσουν το δικαστικό σύστημα και θα αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιαρίβ ΛέβινΛέβιν.

«Άνθρωποι, τους οποίους δεν ψηφίσαμε, αποφασίζουν για εμάς. Αυτό δεν είναι δημοκρατία», πρόσθεσε.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Γιαΐρ Λάπιντ, είπε ότι θα αγωνιστεί για να μην περάσουν οι μεταρρυθμίσεις και «θα τις ακυρώσει όταν επιστρέψει στην εξουσία».

Τελευταία τροποποίηση στις 04/01/2023 - 22:26