• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Ρωσία: Ισχυρίζεται ότι σκότωσε πάνω από 600 Ουκρανούς στρατιώτες
17:13 - 08 Ιαν 2023

Ρωσία: Ισχυρίζεται ότι σκότωσε πάνω από 600 Ουκρανούς στρατιώτες

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την Κυριακή (8/1) ότι σκότωσε περισσότερους από 600 Ουκρανούς στρατιώτες σε μια μαζική επίθεση με ρουκέτες σε δύο κτίρια στην ανατολική Ουκρανία που στεγάζουν προσωρινά τις ουκρανικές δυνάμεις.

Ο δήμαρχος του Καραματόρσκ που δέχθηκε την επίθεση ισχυρίστηκε ότι κανείς δεν σκοτώθηκε στην επίθεση που έπληξε διάφορα κτίρια στην πόλη.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είπε ότι το χτύπημα ήταν εκδίκηση για μια θανατηφόρα ουκρανική επίθεση νωρίτερα φέτος σε ρωσικό στρατώνα στη Μακίιφκα, τμήμα της περιοχής του Ντόνετσκ που ελέγχεται από τις δυνάμεις της Μόσχας, κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 89 στρατιώτες.

Το υπουργείο ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι εκμεταλλεύτηκε αξιόπιστες πληροφορίες για να στοχεύσει τα ουκρανικά στρατεύματα. Ανέφερε ότι περισσότεροι από 700 Ουκρανοί στρατιώτες είχαν στεγαστεί σε έναν ξενώνα και περισσότεροι από 600 σε έναν άλλο.