• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Δύο επιθέσεις με drones σε διυλιστήρια πετρελαίου στη Ρωσία
12:19 - 04 Μάι 2023

Δύο επιθέσεις με drones σε διυλιστήρια πετρελαίου στη Ρωσία

Δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν σήμερα (3/5) διυλιστήρια πετρελαίου στη νοτιοδυτική Ρωσία, κοντά στην Ουκρανία, σύμφωνα με όσα μετέδωσαν ρωσικά μέσα ενημέρωσης.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι η είδηση έρχεται μια μέρα μετά της φερόμενης ως επίθεσης με drones κατά του Βλαντίμιρ Πούτιν στο Κρεμλίνο.

Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, πυρκαγιά –η οποία πλέον έχει σβηστεί- ξέσπασε σε δεξαμενή πετρελαϊκής εγκατάστασης στο Ίλσκι, στην περιφέρεια του Κρασνοντάρ, έπειτα από επίθεση με ένα drone το οποίο δεν έχει αναγνωριστεί.

Ο περιφερειάρχης της Κρασνοντάρ Βενιαμίν Κοντρατίεφ ανέφερε στο Telegram ότι η πυρκαγιά περιορίστηκε σε έκταση 400 τετραγωνικών μέτρων και κατασβέστηκε γρήγορα από τους πυροσβέστες γύρω στις 05:00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος).

Περίπου μια ώρα αργότερα, ο Βασίλι Γκολούμπιεφ, ο περιφερειάρχης της Ροστόφ, που βρίσκεται στα σύνορα με την Ουκρανία, ανακοίνωσε επίσης ότι μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπεσε σε τοπικό διυλιστήριο κοντά στο χωριό Κεσελέφκα.

{https://twitter.com/rogue_corq/status/1654047612348268544}

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, το drone προκάλεσε έκρηξη και πυρκαγιά, η οποία σβήστηκε σύντομα από το προσωπικό του εργοαστασίου. «Δεν υπάρχουν θύματα, οι ζημιές που προκλήθηκαν στις εγκαταστάσεις είναι ασήμαντες», διευκρίνισε ο Γκολούμπιεφ.

Την ίδια ώρα ο περιφερειάρχης της Βορονέζ, που βρίσκεται επίσης στα σύνορα με την Ουκρανία, ανέφερε σε ανάρτησή του στο Telegram ότι η τοπική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε drone νωρίς σήμερα το πρωί και ότι δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή καταστροφές.