• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Μόσχα: Η Φινλανδία θα υποφέρει σε περίπτωση πολέμου Ρωσίας-ΝΑΤΟ
17:20 - 28 Δεκ 2023

Μόσχα: Η Φινλανδία θα υποφέρει σε περίπτωση πολέμου Ρωσίας-ΝΑΤΟ

Η Φινλανδία είναι η πρώτη που θα υποφέρει σε περίπτωση πολέμου ανάμεσα στη Ρωσία και το ΝΑΤΟ, δήλωσε κορυφαίος Ρώσος διπλωμάτης.

«Από τη στιγμή που είναι γείτονες μας, αν υπάρξει κάποια κλιμάκωση, θα είναι οι πρώτοι που θα υποφέρουν» τόνισε ο Μιχαήλ Ουλιάνοφ, μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας σε διεθνείς οργανισμούς στη Βιέννη.

H Φινλανδία, η οποία έγινε μέλος του ΝΑΤΟ τον Απρίλιο, μοιράζεται σύνορα 1.340 χιλιομέτρων με τη Ρωσία, τα μεγαλύτερα σύνορα σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο μέλος του ΝΑΤΟ.

Όπως μεταδίδει το Politico, ο Ουλιάνοφ επέκρινε την απόφαση της Φινλανδίας να υπογράψει Συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας με τις ΗΠΑ, η οποία δίνει στα αμερικανικά στρατεύματα πρόσβαση στις φινλανδικές βάσεις, σημειώνοντας ότι «αυτό αποτελεί ήδη μια σοβαρή πρόκληση».

Υπενθυμίζεται ότι, τον Δεκέμβριο, η Φινλανδία έκλεισε προσωρινά τα χερσαία της σύνορα με τη Ρωσία λόγω της μεγάλης εισροής μεταναστών.