«Οι δυνάμεις μας συνεχίζουν να μάχονται στη Γάζα (...) έχουμε εξοντώσει μέχρι τώρα περισσότερους από 17.000 τρομοκράτες», δήλωσε ο υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι.
Το Ρόιτερς σημειώνει πως οι ένοπλες δυνάμεις αρνήθηκαν να διευκρινίσουν αν η λέξη «εξόντωσαν» αναφέρεται σε αυτούς που έχουν σκοτωθεί ή αν περιλαμβάνει και αυτούς που έχουν αιχμαλωτισθεί ή τραυματισθεί.
Το Γαλλικό Πρακτορείο επισημαίνει εξάλλου ότι ο αριθμός αυτός είναι αδύνατο να επαληθευθεί και ότι η Χαμάς αρνείται να γνωστοποιήσει τις απώλειές της.
Το υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς έχει ανακοινώσει 40.005 νεκρούς από την αρχή του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου, χωρίς να κάνει διάκριση ανάμεσα σε νεκρούς αμάχους και νεκρούς μαχητές.








