• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
ΕΚΤ: Πολύ πιθανή η μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο
15:39 - 22 Αυγ 2024

ΕΚΤ: Πολύ πιθανή η μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο

Δες περισσότερα άρθρα του Reporter.gr όταν αναζητάς ειδήσεις στην Google

Οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δεν είδαν κάποια πιεστική ανάγκη να μειώσουν τα επιτόκια στη συνεδρίαση του Ιουλίου, εκτιμώντας ότι η επόμενη συνεδρίαση -τον Σεπτέμβριο- θα είναι μια καλή ευκαιρία για να αξιολογήσουν αν θα πρέπει να χαλαρώσουν περαιτέρω την πολιτική της Τράπεζας, όπως έδειξαν τα πρακτικά της συνεδρίασης του Ιουλίου, που δημοσιεύθηκαν σήμερα.

Η ΕΚΤ κράτησε αμετάβλητα τα επιτόκια, τον προηγούμενο μήνα, μετά τη μείωση του Ιουνίου, ενώ δεν έδωσε πολλές πληροφορίες για τις επόμενες κινήσεις της, αν και οι επενδυτές θεωρούν πολύ πιθανό η ΕΚΤ να μειώσει ξανά τα επιτόκια, στις 12 Σεπτεμβρίου.

«Η συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου θεωρήθηκε ως η κατάλληλη στιγμή για την επαναξιολόγηση του επιπέδου περιορισμού της νομισματικής πολιτικής», σημειώνεται στα πρακτικά.

Οι αξιωματούχοι της Τράπεζας σημείωσαν, ωστόσο, ότι είναι σημαντικό να μην επιβαρυνθεί αδικαιολόγητα η οικονομία, «διατηρώντας τα επιτόκια σε περιοριστικά επίπεδα για υπερβολικά πολύ» καιρό.