Όπως δήλωσε η υπουργός Περιβάλλοντος Ανιές Πανιέ – Ρινασέ: «Σε ορισμένα σημεία στην περιφέρεια Αρντές έπεσαν μέσα σε 48 ώρες 700 χιλιοστά νερού. Είναι περισσότερο απ' όσο πέφτει σε διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους στο Παρίσι, η ποσότητα είναι γιγάντια».
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία Meteo France έθεσε σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού για πλημμύρες έξι νομούς νότια της πόλης της Λιόν αλλά σήμερα το πρωί ο συναγερμός υποβαθμίστηκε σε «πορτοκαλί» κάτι που σημαίνει ότι η στάθμη των υδάτων αναμένεται να μειωθεί.
Σύμφωνα με εικόνες που μεταδίδουν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, αυτοκίνητα, ζώα, δένδρα και πινακίδες φαίνονται να παρασύρονται από τα ορμητικά νερά ενώ ο αυτοκινητόδρομος Α47 κοντά στη Λιόν μεταμορφώθηκε για λίγο σε γιγάντιο χείμαρρο. Από την πλευρά του, το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι το Παρίσι έστειλε 1.500 επιπλέον πυροσβέστες στις πληγείσες περιοχές.






