• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Τελ Αβίβ: Φορτηγό έπεσε εσκεμμένα σε στάση λεωφορείου- Δεκάδες τραυματίες
10:57 - 27 Οκτ 2024

Τελ Αβίβ: Φορτηγό έπεσε εσκεμμένα σε στάση λεωφορείου- Δεκάδες τραυματίες

Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν την Κυριακή (27/10), όταν ένα φορτηγό έπεσε εσκεμμένα πάνω σε στάση λεωφορείου σε μεγάλη διασταύρωση στο κεντρικό Ισραήλ.

Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή Γκλιλότ του Ισραήλ, με δεκάδες άτομα να βρίσκονται εκείνη την ώρα στη στάση.

Τουλάχιστον 35 άτομα έχουν τραυματιστεί, με έξι να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, πέντε να έχουν σοβαρά τραύματα χωρίς να κινδυνεύουν και τα υπόλοιπα είναι ελαφρά τραυματισμένα.

«Αυτή τη στιγμή, οι συνθήκες γύρω από το συμβάν διερευνώνται», ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το φορτηγό οδηγούσε ένοπλος και έπεσε πάνω σε λεωφορείο, το οποίο βρισκόταν σε στάση λεωφορείων γεμάτη με κόσμο.

Αφού έριξε το φορτηγό πάνω στο λεωφορείο, ο ένοπλος βγήκε κρατώντας μαχαίρι και άρχισε να επιτίθεται σε κόσμο.

Ο δράστης εξουδετερώθηκε από ένοπλο πολίτη.

Το περιστατικό ερευνάται από τις ισραηλινές Αρχές, οι οποίες το αντιμετωπίζουν ως τρομοκρατικό.

Στην περιοχή στεγάζεται το αρχηγείο της Μοσάντ μαζί με πολλές μονάδες πληροφοριών των IDF, συμπεριλαμβανομένης της ομάδας πληροφοριών υψηλού προφίλ, Unit 8200.

Τελευταία τροποποίηση στις 27/10/2024 - 13:51