• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Χάμακ (Fed): Οι συνθήκες συνηγορούν υπέρ της μείωσης των επιτοκίων
21:05 - 06 Δεκ 2024

Χάμακ (Fed): Οι συνθήκες συνηγορούν υπέρ της μείωσης των επιτοκίων

Στην πρώτη της σημαντική πολιτική ομιλία η πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Κλίβελαντ, Μπεθ Χάμακ, δήλωσε την Παρασκευή (6/12) ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για την επόμενη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας, καθώς οι ευρύτερες οικονομικές συνθήκες εξακολουθούν να συνηγορούν υπέρ της επιβράδυνσης του ρυθμού μείωσης των επιτοκίων.

«Πιστεύω ότι βρισκόμαστε στο σημείο ή κοντά στο σημείο όπου έχει νόημα να επιβραδύνουμε τον ρυθμό των μειώσεων των επιτοκίων», δήλωσε η Χάμακ στην ομιλία της ενώπιον του City Club of Cleveland.

«Η αργή κίνηση θα μας επιτρέψει να διαβαθμίσουμε την πολιτική στο κατάλληλα περιοριστικό επίπεδο με την πάροδο του χρόνου, δεδομένης της υποκείμενης ισχύος της οικονομίας», σημείωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Όσον αφορά τη συνεδρίαση στις 17 και 18 Δεκεμβρίου, η Χάμακ υποστήριξε ότι θα δημοσιευτούν και άλλα οικονομικά στοιχεία μέχρι τότε, επισημαίνοντας ότι «θα έχει ανοιχτό μυαλό» για το πού πρέπει να τεθούν τα επιτόκια.

Η ίδια σημείωσε ότι από χθες οι αγορές προεξοφλούν μία μείωση επιτοκίων από τώρα και έως το τέλος του Ιανουαρίου και μερικές επιπλέον μειώσεις επιτοκίων μέχρι το τέλος του 2025, τονίζοντας πως «το μονοπάτι αυτό ευθυγραμμίζεται με τις τρέχουσες προσδοκίες μου για το επίπεδο των επιτοκίων».