• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
ifo: Αυξάνονται οι γερμανικές επιχειρήσεις που προγραμματίζουν μείωση θέσεων εργασίας
10:47 - 19 Δεκ 2024

ifo: Αυξάνονται οι γερμανικές επιχειρήσεις που προγραμματίζουν μείωση θέσεων εργασίας 

 Οι εταιρείες στη Γερμανία γίνονται όλο και πιο περιοριστικές στον προγραμματισμό του προσωπικού τους, σύμφωνα με το ifo.

Το Βαρόμετρο Απασχόλησης ifo υποχώρησε στις 92,4 μονάδες τον Δεκέμβριο, από 93,3 μονάδες τον Νοέμβριο. «Όλο και λιγότερες εταιρείες επεκτείνουν το εργατικό τους δυναμικό», λέει ο Klaus Wohlrabe, επικεφαλής των ερευνών της ifo. «Αντίθετα, αυξάνεται το ποσοστό των εταιρειών που θέλουν να μειώσουν τις θέσεις εργασίας».

Ειδικότερα στον τομέα της μεταποίησης, η οικονομική κρίση αφήνει τα σημάδια της στον προγραμματισμό του προσωπικού. Σχεδόν όλοι οι τομείς εξετάζουν το ενδεχόμενο περικοπών θέσεων εργασίας. Η βιομηχανία μετάλλων και οι κατασκευαστές αυτοκινήτων και οι προμηθευτές τους πλήττονται περισσότερο. Ο εμπορικός τομέας σχεδιάζει επίσης να μειώσει θέσεις εργασίας αντί να τις καλύψει. Η αρνητική δυναμική των τελευταίων μηνών συνεχίστηκε μεταξύ των παρόχων υπηρεσιών. Ενώ η τουριστική βιομηχανία προσλαμβάνει, οι πάροχοι υπηρεσιών προσωπικού και ο κλάδος της φιλοξενίας μειώνουν τις θέσεις εργασίας. Παρά την κρίση, δεν υπάρχουν ενδείξεις για μεγάλο κύμα απολύσεων στον κατασκευαστικό κλάδο, με τις εταιρείες να προσπαθούν να διατηρήσουν το προσωπικό τους.