Αναλυτικότερα, όπως γνωστοποίησε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ την Πέμπτη (16/1), οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,4% τον Δεκέμβριο. Υπενθυμίζεται ότι τον Νοέμβριο είχε καταγραφεί άνοδος της τάξης του 0,8%.
Η αύξηση των πωλήσεων είναι ελαφρώς μικρότερη από εκείνη που ανέμεναν αναλυτές, οι οποίοι σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν ενίσχυση κατά 0,6%.
Την ίδια στιγμή, οι λιανικές πωλήσεις, εξαιρουμένων των τομέων των μηχανοκίνητων οχημάτων, της βενζίνης, των κατασκευαστικών υλικών και των υπηρεσιών τροφίμων, σημείωσαν άνοδο 0,7% τον περασμένο μήνα, μετά από κέρδη 0,4% τον Νοέμβριο.
Σημειώνεται επίσης ότι η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 3,1% το τρίμηνο, αρκετά άνω του 1,8% που οι αξιωματούχοι της Fed προσδιορίζουν ως έναν μη πληθωριστικό ρυθμό ανάπτυξης για την οικονομία.







