• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Ρούμπιο-ΥΠΕΞ Βελγίου: Πρέπει να συνεχίσουμε τις πιέσεις στη Μόσχα
16:19 - 30 Ιαν 2025

Ρούμπιο-ΥΠΕΞ Βελγίου: Πρέπει να συνεχίσουμε τις πιέσεις στη Μόσχα

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο είχε ο υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου Μπερνάρ Κουιντίν.

Στο πλαίσιο της επικοινωνίας τους, ο υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου τόνισε τη «σημασία των ιστορικών δεσμών» μεταξύ της χώρας του και των ΗΠΑ και απηύθυνε πρόσκληση στον Ρούμπιο να επισκεφθεί τις Βρυξέλλες στο επόμενο ταξίδι του.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Belga, η συζήτηση, που περιγράφεται ως «πολύ φιλική μεταξύ δύο μακροχρόνιων συμμάχων», επιβεβαίωσε εκ νέου ότι το Βέλγιο και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ευθυγραμμισμένες ως προς την ανάγκη να υποστηρίξουν την Ουκρανία. Ο υπουργός εξωτερικών του Βελγίου επέμεινε ότι «πρέπει να συνεχίσουμε να πιέζουμε τη Μόσχα», καθώς πρόσφατα τα κράτη-μέλη της ΕΕ συμφώνησαν να παρατείνουν κατά ένα ακόμη εξάμηνο τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Οι δύο υπουργοί αναφέρθηκαν επίσης στη συνεχιζόμενη βία στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Τόσο το Βέλγιο όσο και οι ΗΠΑ ζητούν αυτοσυγκράτηση για να αποτραπεί περαιτέρω κλιμάκωση. Ο Ρούμπιο δήλωσε ότι είχε μεταφέρει αυτό το μήνυμα απευθείας σε συνομιλίες με τον πρόεδρο του Κονγκό Φελίξ Τσισεκέντι και τον πρόεδρο της Ρουάντας Πολ Καγκάμι.