• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Συνομιλία Πούτιν- Σι Τζινπίνγκ: Τι είπαν
14:07 - 24 Φεβ 2025

Συνομιλία Πούτιν- Σι Τζινπίνγκ: Τι είπαν

Συνομιλία με τον Κινέζο ηγέτη Σι Τζινπίνγκ είχε τη Δευτέρα (24/2) ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν. Το τηλεφώνημα, έγινε με πρωτοβουλία του Ρώσου Προέδρου, με αφορμή επέτειο της πλήρους εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, όπως επιβεβαίωσαν τόσο το Πεκίνο όσο και η Μόσχα.

Το Πεκίνο δήλωσε ότι ο Πούτιν ενημέρωσε τον Κινέζο ηγέτη για τις «επαφές Ρωσίας-ΗΠΑ» της περασμένης εβδομάδας - δηλαδή τις συνομιλίες στη Σαουδική Αραβία.

Σύμφωνα με την κινεζική ανάγνωση του τηλεφωνήματος, ο Πούτιν είπε στον Σι ότι «δεσμεύεται να εξαλείψει τα βαθύτερα αίτια της σύγκρουσης μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας και να καταλήξει σε ένα βιώσιμο και μακροπρόθεσμο ειρηνευτικό σχέδιο».

Παρόμοια θέση είχε, μεταξύ άλλων Ρώσων αξιωματούχων, και ο Σεργκέι Ριάμπκοφ, ο οποίος έκανε δηλώσεις σχετικά με το ζήτημα.

Τελευταία τροποποίηση στις 24/02/2025 - 14:17