• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Τουρκία-Τσελίκ: Οι κούρδοι μαχητές να καταθέσουν τα όπλα τους
15:26 - 28 Φεβ 2025

Τουρκία-Τσελίκ: Οι κούρδοι μαχητές να καταθέσουν τα όπλα τους

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης της Τουρκίας Ομέρ Τσελίκ κάλεσε τους Κούρδους μαχητές του PKK να καταθέσουν τα όπλα τους έπειτα από την έκκληση για αφοπλισμό που απηύθυνε ο φυλακισμένος ηγέτης του PKK Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Οτσαλάν κάλεσε την οργάνωση που ο ίδιος δημιούργησε το 1978 να καταθέσει τα όπλα της και απηύθυνε έκκληση για επίλυση του Κουρδικού ζητήματος στην Τουρκία μέσω της «ειρήνης και της δημοκρατίας».

Ο Ομέρ Τσελίκ με σημερινή του δήλωση τόνισε: «Όλοι οι Κούρδοι μαχητές στο Ιράκ και την Συρία, περιλαμβανομένων των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, πρέπει να καταθέσουν τα όπλα τους έπειτα από την έκκληση για αφοπλισμό που απηύθυνε ο φυλακισμένος ηγέτης του PKK Αμπντουλάχ Οτσαλάν».