Οι νέοι δασμοί καλύπτουν τον χάλυβα και το αλουμίνιο, καθώς και άλλα αμερικανικά αγαθά, όπως υπολογιστές, αθλητικό εξοπλισμό και προϊόντα από χυτοσίδηρο, δήλωσε ο Καναδός υπουργός Οικονομικών Ντομινίκ Λεμπλάνκ σε συνέντευξη Τύπου, όπως μεταδίδει το CNBC.
Θα τεθούν σε ισχύ την Πέμπτη (13/3), δήλωσε ο Λεμπλάνκ..
Οι νέοι καναδικοί δασμοί έρχονται να προστεθούν τους ανταποδοτικούς δασμούς 25% που επέβαλε η Οτάβα σε αμερικανικά προϊόντα αξίας 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις 4 Μαρτίου, ως απάντηση στην επιβολή από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ δασμών ευρείας κλίμακας στις καναδικές εισαγωγές.
Οι εν λόγω δασμοί παραμένουν σε ισχύ, παρά το γεγονός ότι ο Τραμπ εξέδωσε μερική απαλλαγή από τους δασμούς στις 6 Μαρτίου μετά από ένα σοβαρό ξεπούλημα των χρηματιστηρίων.
Υπενθυμίζεται ότι οι δασμοί 25% που επέβαλε ο Τραμπ στον χάλυβα και το αλουμίνιο αφορούσαν όλες τις εισαγωγές των μετάλλων, όχι μόνο εκείνες από τον Καναδά. Αφού τέθηκαν σε ισχύ νωρίς το πρωί της Τετάρτης (12/3), η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε γρήγορα ότι θα επιβάλει τους δικούς της δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα αξίας άνω των 28 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αρχής γενομένης από τον Απρίλιο.








