Ο Λαβρόφ φέρεται να εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον «εποικοδομητικό», όπως τον χαρακτήρισε, ρόλο της Ουάσινγκτον που ενθάρρυνε το Κίεβο να αποδεχθεί την πρόταση του προέδρου Πούτιν για την επανάληψη των ειρηνευτικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη.
Το υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι ο Ρούμπιο φέρεται, με τη σειρά του, να εξήρε τη συμφωνία για την ανταλλαγή 1.000 έναντι 1.000 αιχμαλώτων πολέμου και σημείωσε τις προσπάθειες των δύο πλευρών να περιγράψουν τους όρους για μια πιθανή κατάπαυση του πυρός.
Το τηλεφώνημα έγινε μία ημέρα μετά τη συνάντηση ουκρανικών και ρωσικών αντιπροσωπειών στην Κωνσταντινούπολη, την Παρασκευή 16 Μαΐου, οι οποίες μίλησαν για λιγότερο από δύο ώρες χωρίς να καταλήξουν σε συμφωνία.








