Μια χαραμάδα ελπίδας για την κρίση στη Μέση Ανατολή αποτελεί η αυριανή συνάντηση στην Γενεύη, την οποία επιβεβαίωσε ο Αραγτσί, όπως μεταδίδουν τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης, με τον Ιρανό ΥΠΕΞ να τονίσει ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί έπειτα από αίτημα των τριών ευρωπαϊκών χωρών.
Την συνάντηση είχαν επιβεβαιώσει, νωρίτερα, ευρωπαίοι διπλωμάτες καθώς και ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Ζαν Νοέλ Μπαρό, ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε πως: «η Γαλλία, Γερμανία και η Μεγάλη Βρετανία είναι ανοικτές στην συνάντηση με ιρανική αντιπροσωπεία που θέλει να επανεκκινήσουν οι διαπραγματεύσεις αλλά να υπάρξει εκεχειρία» και συμπλήρωσε: «η Γαλλία θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξουν διαπραγματεύσεις με για την ακύρωση του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν για στρατιωτικούς σκοπούς».
Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγια Κάλας αναμένεται επίσης να συμμετάσχει στη συνάντηση αυτή, καθώς οι ευρωπαϊκές χώρες πολλαπλασιάζουν τις εκκλήσεις για αποκλιμάκωση μετά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στο Ιράν που έχουν σκοπό τη διάλυση του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης.






