Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση CCTV, τα κεντρικά τμήματα της Γκανσού, συμπεριλαμβανομένων των πόλεων Lanzhou, Linxia και Baiyin, «χτυπήθηκαν» από ισχυρές βροχοπτώσεις την Πέμπτη (7/8) το βράδυ, προκαλώντας κατολισθήσεις με λάσπη και συντρίμμια που κάλυψαν τους δρόμους και άφησαν τους κατοίκους εγκλωβισμένους.
Οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν, επίσης, ζημιές στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας και στις επικοινωνίες στην ορεινή περιοχή Xinglong, εγκλωβίζοντας πάνω από 4.000 άτομα σε τέσσερα χωριά και περισσότερες από 1.300 οικογένειες. Την Παρασκευή (8/8), καταγράφηκαν 195 mm βροχής στην περιοχή Xinglong, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές της Lanzhou.
Η επίδραση των πλημμυρών σε τοπική παραγωγή και ηλεκτρονικό εμπόριο
«Οι βροχές θα οδηγήσουν σε αύξηση των τιμών των φρέσκων φρούτων και λαχανικών», δήλωσε ο Dan Wang, εμπειρογνώμονας για την Κίνα στην Eurasia Group. Ενώ ορισμένοι αγρότες μπορεί να εκμεταλλευτούν την κατάσταση προς όφελός τους, οι απώλειες στην γεωργία θα πλήξουν τα εισοδήματα συνολικά, πρόσθεσε.
Ακόμη και το ηλεκτρονικό εμπόριο μπορεί να μην είναι απρόσβλητο, καθώς μια κατολίσθηση βόρεια του Guangzhou νωρίς την Τετάρτη (6/8) έπληξε το «Taobao Village», μια κοινότητα όπου πολλά νοικοκυριά διατηρούν καταστήματα στην κινεζική πλατφόρμα Alibaba, παγιδεύοντας 14 άτομα, με τα μισά από αυτά να εξακολουθούν να αγνοούνται.






