Ειδικότερα, ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε ότι έπληξε εγκαταστάσεις που σχετίζονται με τον εφοδιασμό και τις μεταφορές σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας.
Στην περιφέρεια του Χαρκόβου, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, στόχος έγινε κέντρο υλικοτεχνικής υποστήριξης της εταιρείας Nova Poshta, το οποίο, κατά τους ισχυρισμούς της Μόσχας, χρησιμοποιούνταν από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις για τη συναρμολόγηση μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones). Από την επίθεση φέρεται να επλήγησαν επίσης μηχανές τρένων και κτίριο στον Θερμοηλεκτρικό Σταθμό 2.
Πλήγμα καταγράφηκε και σε σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην περιφέρεια του Ντνιπροπετρόφσκ.
Την ίδια ώρα, φορτηγό πλοίο δέχθηκε επίθεση ενώ βρισκόταν στη Μαύρη Θάλασσα, σε απόσταση 52 χιλιομέτρων από το λιμάνι της Οδησσού.
Τρεις τραυματίες από επίθεση με drones στο Ντνίπρο
Από την πλευρά του, ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Ντνιπροπετρόφσκ, Ολεξάντρ Χάνζα, ανέφερε μέσω Telegram ότι ρωσική επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος στην πόλη Ντνίπρο είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών ανθρώπων.
Όπως δήλωσε, από το πλήγμα υπέστησαν ζημιές κατοικία και στεγασμένοι χώροι στάθμευσης, ενώ ξέσπασε πυρκαγιά σε εγκαταστάσεις υποδομών.
Το Reuters διευκρινίζει ότι δεν έχει καταφέρει να επαληθεύσει ανεξάρτητα τις συγκεκριμένες πληροφορίες.
Τόσο η Ρωσία όσο και η Ουκρανία αρνούνται ότι θέτουν σκόπιμα στο στόχαστρο αμάχους.



