• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Τρίτη διαδοχική ανοδική συνεδρίαση για τον χρυσό
22:30 - 12 Μάι 2017

Τρίτη διαδοχική ανοδική συνεδρίαση για τον χρυσό

Κέρδη κατέγραψε ο χρυσός για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση, βρίσκοντας στήριξη στα αδύναμα αμερικανικά μάκρο αλλά και στην αβεβαιότητα που προκάλεσε η αιφνιδιαστική απόλυση του επικεφαλής του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ.

Ωστόσο, το πολύτιμο μέταλλο μετά βίας έμεινε σε θετικό έδαφος, σε επίπεδο εβδομάδας.

Το συμβόλαιο Ιουνίου ενισχύθηκε κατά 3,50 δολάρια ή 0,3% στα 1.277,70 δολάρια η ουγγιά, ενώ για το σύνολο της εβδομάδας έκλεισε με άνοδο μικρότερη του 0,1%.

Σήμερα μάλιστα κλιμακώθηκε το κλίμα έντασης, όταν ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ άφησε να εννοηθεί ότι ίσως και να έχει ηχογραφήσει συνομιλίες του με τον Κόμεϊ, προτού προβεί στην απόλυσή του. "Ο Τζέιμς Κόμεϊ να ελπίζει ότι δεν υπάρχουν κασέτες των συνομιλιών μας προτού αρχίσει να διαρρέει οτιδήποτε στον Τύπο!", έγραψε στο Twitter.