• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Oι G7 αποφάσισαν απαγόρευση εισαγωγής χρυσού από τη Ρωσία
10:13 - 26 Ιουν 2022

Oι G7 αποφάσισαν απαγόρευση εισαγωγής χρυσού από τη Ρωσία

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και οι ομόλογοί του της G7 συμφώνησαν σε απαγόρευση εισαγωγής χρυσού από τη Ρωσία, στο πλαίσιο της διεύρυνσης των κυρώσεων κατά της Μόσχας για την εισβολή στην Ουκρανία.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν πρωτοφανές κόστος στον Πούτιν για να του στερήσουν τα έσοδα που χρειάζεται για να χρηματοδοτήσει τον πόλεμό του κατά της Ουκρανίας. Μαζί, η G7 θα ανακοινώσει ότι θα απαγορεύσουμε την εισαγωγή ρωσικού χρυσού, μια σημαντική εξαγωγή που αποφέρει δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια στη Ρωσία», έγραψε στο twitter o Τζο Μπάιντεν

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ θα εκδώσει απόφαση για την απαγόρευση της εισαγωγής νέου χρυσού στις ΗΠΑ την Τρίτη, σε μια κίνηση που αποσκοπεί στην περαιτέρω απομόνωση της Ρωσίας από την παγκόσμια οικονομία, εμποδίζοντας τη συμμετοχή της στην αγορά χρυσού.

Οι μετοχές των ρωσικών εταιρειών εξόρυξης χρυσού που διαπραγματεύονται στο εξωτερικό κατέρρευσαν φέτος εν μέσω δυσκολιών, όπως η πώληση χρυσού και η αποπληρωμή δανείων σε τράπεζες στις οποίες έχουν επιβληθεί κυρώσεις.

Η Ρωσία παράγει περίπου το 10% του χρυσού που εξορύσσεται παγκοσμίως κάθε χρόνο.

Τελευταία τροποποίηση στις 26/06/2022 - 10:36