• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Συμφωνία συγχώνευσης Eutelsat και OneWeb-Θα ανταγωνιστούν την SpaceX του Μασκ
14:11 - 26 Ιουλ 2022

Συμφωνία συγχώνευσης Eutelsat και OneWeb-Θα ανταγωνιστούν την SpaceX του Μασκ

Δες περισσότερα άρθρα του Reporter.gr όταν αναζητάς ειδήσεις στην Google

Έκλεισε το deal για την εξαγορά της βρετανικής OneWeb από τη γαλλική εταιρεία δορυφόρων Eutelstat, αξίας 3,4 δισ. δολαρίων.  

Όπως σημειώνει το Bloomberg, η παραπάνω συμφωνία αποτελεί ένα ακόμα βήμα προς τη δημιουργία μίας πρωταθλήτριας εταιρείας στην Ευρώπη που θα ανταγωνιστεί τη SρaceX του Έλον Μασκ.

Οι μέτοχοι της OneWeb θα κατέχουν το 50% της Eutelsat, η οποία θα συνεχίσει να είναι εισηγμένη στο Παρίσι ενώ θα ζητήσει να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ανακοίνωσαν οι εταιρείες την Τρίτη.

Η ανακοίνωση επιβεβαιώνει τις συνομιλίες που έγιναν επίσημες τη Δευτέρα και αναφέρθηκαν για πρώτη φορά από το Bloomberg την περασμένη εβδομάδα.

Η OneWeb διαθέτει σήμερα 428 δορυφόρους σε τροχιά, όμως πλέον η τεχνολογία τους θεωρείται παρωχημένη. Το δίκτυο Starlink του Μασκ διαθέτει πάνω από 2.000 δορυφόρους.