• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Reuters: Η Kraft Heinz «ρίχνει» $3 δισ. στις ΗΠΑ
15:18 - 14 Μάι 2025

Reuters: Η Kraft Heinz «ρίχνει» $3 δισ. στις ΗΠΑ

Η Kraft Heinz ξοδεύει 3 δισεκατομμύρια δολάρια για την αναβάθμιση των εργοστασίων της στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη επένδυση στις εγκαταστάσεις της εδώ και μια δεκαετία.

Οι αναβαθμίσεις θα βοηθήσουν στη μείωση του κόστους καθιστώντας τα εργοστάσια πιο αποδοτικά, κάτι που με τη σειρά του μπορεί να βοηθήσει στην αντιστάθμιση των δασμών του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, οι οποίοι έπαιξαν ρόλο στην απόφαση της εταιρείας να κάνει την επένδυση, δήλωσε ο Πέδρο Νάβιο, πρόεδρος της Kraft Heinz για τη Βόρεια Αμερική, σε συνέντευξή του στο Reuters.

Η Kraft Heinz κατασκευάζει την κέτσαπ Heinz, τα μακαρόνια και τυρί Kraft και το τυρί κρέμα Philadelphia, μεταξύ άλλων προϊόντων, σε 30 εργοστάσια σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Kraft Heinz δήλωσε στους αναλυτές της Wall Street τον περασμένο μήνα ότι οι δασμοί αυξάνουν το κόστος της και ότι οι καταναλωτές αγοράζουν λιγότερο λόγω της οικονομικής αβεβαιότητας.

Όμως, η εταιρεία προχωρά και πραγματοποιεί τώρα τις νέες επενδύσεις για να υπερασπιστεί το μερίδιο αγοράς της, δήλωσε ο Νάβιο: «Πηγαίνει πέρα από τις απλές αποδοτικότητες ή την αντιμετώπιση των σημερινών δασμολογικών προκλήσεων», είπε, λέγοντας ότι η επένδυση επιτρέπει στην Kraft Heinz να παράγει τρόφιμα μακροπρόθεσμα.

Η εταιρεία αντιμετωπίζει επί του παρόντος δασμούς σε εισαγωγές όπως ο καφές, αφού οι Ηνωμένες Πολιτείες εφάρμοσαν τον περασμένο μήνα εισφορά 10% σε όλα τα εισαγόμενα αγαθά. Οι εισαγωγές της από την Κίνα, η οποία αντιμετωπίζει υψηλότερους δασμούς, είναι αμελητέες, δήλωσε εκπρόσωπος.

Η Kraft Heinz, η οποία επίσης καβουρδίζει και πωλεί τον καφέ Maxwell House, ζήτησε από τους προμηθευτές της μια προειδοποίηση 60 ημερών πριν προχωρήσει σε αυξήσεις τιμών. Σχεδόν όλα όσα πουλάει η Kraft Heinz στις Ηνωμένες Πολιτείες παράγονται εγχώρια, δήλωσε ο Νάβιο, προσθέτοντας ότι η εταιρεία καλλιεργεί τις δικές της ντομάτες στην Καλιφόρνια και πατάτες στο Αϊντάχο, για παράδειγμα.

Η εταιρεία αναμένει ότι η επένδυση θα δημιουργήσει περίπου 3.500 νέες θέσεις εργασίας στις κατασκευές όπου βρίσκονται τα εργοστάσια. Ο Νάβιο δήλωσε ότι η εταιρεία δεν αναμένει την ανάγκη για πρόσθετους υπαλλήλους πέραν αυτού.